Dėshmori Ragip Jashari
Ragip Jashari  
  Biografia e Ragip Jasharit
  => Të dhënat thelbësore të Ragip Osman Jasharit –;;; Mardoçit
  => Të tjerët për Ragip Jasharin
  => Kush po ua zë frymën vlerave kombëtare të Ragip Jasharit?
  => Disa Poezi Të Ragip Jasharit
  Contatti
  Guestbook
Të tjerët për Ragip Jasharin
         Të tjerët për Ragip Jasharin

Ja se ç`shkruan një shok i tij gjerman(zyrtar i lartë për Mbrojtjene Drejtave të Njeriut) pasi dëgjon për vrasjen e Ragipit.
“Nuk ka ardhmëri në të kaluarën. Dhe nuk ka bekim duke përsëritur gabimet (dëbim me forcë)”.
Këtu ishte fjala për dëbimin me dhunë nga Gjermania pikërisht në kohën kur Serbia përgatitej për një gjakderdhje të madhe në Kosovë.
-Mesazh original-
Përvetor: + Ragip JASHARIT + -
Ishte shok i imi.
Data: E diele 02 Maj 1999
23: 34: 53+ 0200 Nga Wolfgang PLARRE
Wplarre@dillingenbayonet.de
NË MEMORIAM TË RAGIP JASHARIT
I lindur më 11.11.1961
Vie nga Hallaqi i Vogël (Lypjan) Kosovë.
Jetonte si azilkërkues në Wirtingen prej 1993 deri më1997
Ishte një shok i imi –
Kujdesej për shtëpin tonë kur ne ishim në pushime,
na ndihminte kur ne kemi renovuar shtepin tonë.
U detyrua nga pushteti Gjerman për t`u kthyer në Kosovë.
ME 19. PRILL 1999 u ekzekutua nga forcat
policore – ushtarake serbe së bashku me 21 persona tjerë civil.
Siç me 30 prill të vitit 1999 Kosovapress lajmëronte.
Unë mbaj zi për të.
Le të rrjedh nëpër Ne fuqia shëruese e zotit,
le të na pastroj, forcojë dhe shërojë.
Le të na përmbushë me dashuri, ngrohtësi shëruese dhe dritë.
Le të na mbrojë dhe shpie në rrugën tonë.
Ne falenderojmë që kështu ndodhë.
[[Wolfgang PLARRE]]
Dillingen str. 41. D-86637
Wirtingen.
Ne këtë mesazh dhe memoriam shkruar për Ragip JASHARIN, W.PLARRE iu drejtohet shumë burrështetasve evropianë e botërorë, shumë asociacioneve kombëtare e ndërkombëtare, përfshirë këtu  Bill Klintonin, Toni Blerin, Shirakun, presidentin Rus, atë Kinez, Kofi Ananin etj.
Dëshmori Ragip Jashari  
  "Të Vdesësh Për Tokën Tënde Dhe për Liri, Edhe Është Mburrje Edhe Është Krenari" - Ramiz KELMENDI kushtuar këto vargje Ragip Jasharit  
Pubblicitá  
   
Oggi ci sono stati già 1 visitatori (4 hits) qui!
=> Vuoi anche tu una pagina web gratis? Clicca qui! <=